Følg Husbanken

Direktoratet for byggkvalitet overtar Husbankens fagansvar for energi og miljø

Pressemelding   •   des 12, 2016 09:24 CET

Regjeringen foreslår å flytte ansvaret for miljø, energi og byggeskikk fra Husbanken til DiBK fra 1. januar 2017.

Overføringen av ansvarsoppgaver fra Husbanken til DIBK er beskrevet i etatenes tildelingsbrev for 2016.

I forslaget til statsbudsjett for 2017 står det at både Husbanken og DiBK har ansvar for boligkvalitet. Husbanken bidrar primært gjennom kunnskapsutvikling, tilskudd og lån, mens DiBK hovedsakelig bidrar gjennom utvikling og forvaltning av juridiske virkemidler.

Regjeringen vil i større grad samle fagansvaret for bolig- og byggkvalitet og foreslår derfor å flytte ansvaret for miljø, energi og byggeskikk fra Husbanken til DiBK fra 1. januar 2017. Ansvaret for byggeskikkprisen ble flyttet fra Husbanken til DiBK fra 1. juli 2016.

Spisser samfunnsoppdraget overfor vanskeligstilte på boligmarkedet

Flyttingen styrker DiBK som kompetansesenter for byggkvalitet og spisser Husbankens samfunnsoppdrag overfor vanskeligstilte på boligmarkedet. Husbanken skal fortsatt forvalte de økonomiske virkemidlene, står det videre i statsbudsjettet.

I 2016 har Husbanken og DiBK samarbeidet om hvordan overgangen skal foregå for å sikre nødvendig erfarings- og kompetanseoverføring om oppgavene.

I forslaget til statsbudsjett er det foreslått å avvikle ordningen med kompetansetilskudd til bærekraftig bolig- og byggkvalitet. Husbanken vil følge opp pågående prosjekter som ferdigstilles i 2017 og 2018. 

Husbanken er statens sentrale organ for gjennomføring av regjeringens boligpolitikk. Vi forvalter økonomiske virkemidler som bostøtte, tilskudd og lån. Vi bidrar med kunnskapsutvikling, forskning, rådgivning og kompetanseoverføring til kommuner, frivillig sektor, byggesektoren og andre samarbeidspartnere.

Husbanken har 330 ansatte og har kontorer i Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Hammerfest, Oslo og Trondheim.

Følg oss på Facebook

Følg oss på Twitter

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.