Følg Husbanken

Husbanken vant pris for årets digitale tjeneste

Nyhet   •   jun 10, 2016 14:04 CEST

Prosjektleder Trond Venger og seniorrådgiver Randi Mathiesen fra Husbanken. Foto: Difi

— Prisen er en anerkjennelse av at vi jobber riktig med digitaliseringen av tjenestene våre, sier en fornøyd administrerende direktør i Husbanken, Bård Øistensen.

Juryens sier i sin begrunnelse at tjenesten fikk prisen blant annet fordi den utnytter teknologi til å gjøre oppgaveløsningen enklere for brukeren. I særlig grad gjelder dette arbeidet med å effektivisere søknadsprosessen, både for brukerne og banken selv, ved å hente data fra andre offentlige virksomheter.

— Dette er et godt eksempel på at deling av data på tvers av offentlige virksomheter gir gode tjenester for brukerne, sier direktør Steffen Sutorius i Difi i en pressemelding.

Les pressemeldingen fra Difi her

Juryen legger vekt på at søknaden byr på en god brukeropplevelse uansett om brukeren velger å bruke desktop eller mobil. Videre fremhever juryen at tjenesten har et moderne design med balansert ikonbruk og effektiv bruk av animasjoner.

— Det har vært en ufravikelig betingelse for utviklingen av tjenesten å sette brukeren i sentrum, sier seniorrådgiver i Husbanken Randi Mathiesen.

Les også: Nå kan alle søke startlån elektronisk

Det er andre gang Husbanken vinner prisen for årets digitale tjeneste. Den ble delt ut for første gang i 2014. Den gang ble den tildelt Husbankens elektroniske søknad for bostøtte. Prisen deles ut annethvert år.

Les mer om Kvalitet på nett og digitale tjenester på Difis nettsider

Her kan du se en presentasjon av e-søknaden:

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.