Følg Husbanken

- Et boligprosjekt til etterfølgelse

Nyhet   •   feb 23, 2018 14:01 CET

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland lot seg imponere over boligprosjektet Hordasmibakken tidligere i februar. Foto: Husbanken.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland roste Lindås kommune for boligprosjektet Hordasmibakken i Isdalstø. – Det er flott at kommunen har målrettet prosjektet mot barnefamilier i etableringsfasen.

Statsråden besøkte 12. februardet boligsosiale prosjektet Hordasmibakken i Lindås kommune som en del av sitt besøk i Nordhordland. Hun er svært imponert over det gode samarbeidet som Lindås kommune, Lindås Tomteselskap, Husbanken og utbygger Byggmester Markhus har fått til.

Mæland trekker frem god bruk av startlån og at prosjektet er målrettet mot unge barnefamilier i etableringsfasen som svært positivt, og mener at Hordasmibakken er et eksempel til etterfølgelse for andre kommuner.

Ordfører er godt fornøyd med samarbeidet

- Et godt samarbeid med Lindås Tomteselskap, Husbanken og utbygger Byggmester Markhus har vært viktig for å få til et vellykket prosjekt. Sammen ble vi et skikkelig gull-lag, sa Astrid Aarhus Byrknes, ordfører i Lindås kommune, da hun ønsket Monica Mæland velkommen.

Roser positive politikere og samarbeidet med Husbanken

Svein Gjerstad, leder for boligkontoret i Lindås kommune, roser positive politikere i kommunen.

- Takket være politisk ledelse i kommunen har vi klart å realisere et fantastisk prosjekt. Det er vi svært fornøyd med.

Han er også opptatt av den effekten Husbanken har i slike prosjekt. - Når Husbanken er med på laget er det et kvalitetsstempel, sa Gjerstad.

Svært positive beboere

- Det er sjelden vi opplever så glade beboere. Alle som har flyttet inn i prosjektet er storfornøyd, sa Fredrik Kristoffersen, prosjektleder fra Byggmester Markhus.

Dette blir bekreftet av beboer Christine Bjørge, som sammen med mannen sin, Thomas Bjørge og de tre, snart fire barna har vært blant de heldige vinnerne som fikk kjøpe en bolig i prosjektet til Lindås kommune. Paret hadde gått i åtte år uten å komme seg inn på boligmarkedet. Nå er de lykkelige eiere av en tre-roms leilighet med sjøutsikt.

Et eksempel på en aktiv kommune

Hordasmibakken er et boligkonsept for å hjelpe unge i etableringsfasen inn på boligmarkedet. Det er bygd 20 boliger i prosjektet. Leilighetene varierer i størrelse, ti av leilighetene har to soverom, fire leiligheter har tre soverom, mens seks leiligheter har ett. Prisene har variert mellom 1,8 og 2,7 millioner kroner avhengig av størrelse, og boligene er organisert som et eierseksjonssameie. Kommunen har disponert 14 av leilighetene, mens de resterende seks har vært disponert av utbygger Markhus. Målgruppen for boligprosjektet har vært unge i etableringsfasen som oppfyller vilkårene for startlån. Barnefamilier har vært prioritert. Totalt kom det 46 søkere til kommunen, noe som sier at behovet er stort.

Mer informasjon om prosjektet

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.